Raja Cendol Gula Melaka


Haihhhh Raja Kapoor, kenapa muka ko macam tepung gomaklah….eeeehhhhh merepek pulak Ros ni kan. Maklumlah tengah menahan sakit yang teramat sangat ni. Jam sedang menunjukkan pukul 7.25 malam…..masih lagi di office…sementara ilham mencurah-curah keluar dari kepala ni.

Pernah dengar Raja Cendol…hurmmmm raja buah pernahlah kan..kecelaruan berlaku, hehehe teringat pulak dengan my lady boss..Ms. Uma, susah sangat dia nak menyebut kecelaruan. Hehehehehehe….

IMG_20160529_175714.jpg

Papa kata….Papa kata lagi, maklumlah Papa ni bekas pemandu bas persiaran so dia taulah tempat mana yang best.

Cendol gula melaka….hurmmmm rasanya sama seperti cendol yang boleh kita dapat di mana-mana…Kuala Lumpur pun adakan cuma kelainan di sini adalah penggunaan gula melaka yang dibakar. Cendol yang disediakan ada pelbagai jenis seperti Cendol VIP, Cendol Durian, Cendol Biasa, Cendol Pulut dan banyak lagilah. Selain cendol ada juga disediakan menu yang lain seperti mee udang, soto, laksa dan sebagainya.

Tapi Ros dah makan pil supplement Acaiberry….takut kempunan Ros order cendol special dan soto pedas..wallaaaaaa memang terangkat. Papa pula order ABC special dan mee udang. Berpeluh Papa nak menghabiskannya.

Haaaaa harganya pun berpatutan.

IMG_20160529_174137

Minta maaflah yer….entry kali ini kurang gambar….sebab Ros dah penat sebenarnya…….jumpa lagi di entry yang lain. Tunggu jelah apa lagi nak diceritakan….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s