31 Days Challenge By JDT Blogger : Day 18 – Kenangan Manis


fb_img_1483756575709.jpgfb_img_1483756567180.jpg

Hari Ke 18 : Kenangan Manis

Kenangan manis pun ada banyak jugak. Tapi untuk kali ini Ros cuma pilih satu aje. Kenangan manis tersebut ialah Ros dapat bekerja dengan AnCasa Hotel & Spa Kuala Lumpur. nak tau ke kenapa…sebab environment di AnCasa tak seperti kat tempat lain.

Kami kat AnCasa dah seperti satu famili tau. Gaduh, ketawa dan menangis kami tetap bersama walaupun ada yang suka begossip dan dan politik lebih.

ancasa-hotel-spa-kuala-lumpur

 

 

Advertisements
Gallery

31 Days Challenge By JDT Blogger : Day 17 – Kenangan Pahit


fb_img_1483756575709.jpg

fb_img_1483756567180.jpg

Hari ke 17 : Kenangan Pahit

Setiap orang mempunyai kenangan pahit. Pada Ros kenangan pahit yang memang tak boleh Ros lupa hingga kini ialah…..biarlah rahsia. Hehehehehe….

Cuak tak.

Ros pernah jatuh motor, masa tu Ros mengandungkan anak yang pertama. Kandungan Ros dah cukup bulan dan menunggu hari aje. Insiden berlaku semasa Ros balik dari klinik untuk pemeriksaan macam biasa.

Mungkin sebab penat, Ros tertekan brek dan dalam masa yang sama Ros tekan minyak. Keadaan rumah yang berbukit menyebabkan Ros terjatuh dari motor dan handle motor hampir-hampir mengenai perut.

Time tu ayah mertua berlari ke arah Ros dan terus mengangkat motor tersebut. Ros cuba bangun dan Ros memang tak rasa sakit sebab kalau nak tengokkan luka yang Ros alami jangan cakaplah. Siku kanan dan kiri luka teruk. Lutut dan betis kaki melecet. Kain baju terkoyak. haisshhhhh sedih bila teringat kembali. Untuk entri kali ini I letakkan gambar anak pertama I yer….tengok dia sekejap aje masa berlalu kannnnn..

fb_img_1483792382225.jpg

Gallery

31 Days Challenge By JDT Blogger : Day 16 -List Nama Samaran


fb_img_1483756575709.jpg

blogger-jdt

Hari Ke 16 : List Nama Samaran

List nama samaran ker…hurmmmmmmm..

  1. Bibir Tebal – Waktu sekolah rendah
  2. Toman – Waktu sekolah menengah
  3. Gemuk, Genduts, Cup Cake – Waktu kerja sekarang ni…

Bibir tebal – kena panggil bibir tebal sebab bibir Ros memang tebal. Dulu time budak-budak memang benci dengan bibir ni, tapi bila dah makin dewasa baru Ros menghargainya sebagai aset seksi Ros tau.

ros1

Toman or ikan toman..haaa gitu, time ni sekolah menengah. Ros pun tak tau kenapa.

toman

Haaaa yang ni memang deep la kan…gemuk, genduts & cupcake. Sebab Ros memang chubby after kahwin. hahahahah….. berat badan Ros tak menentu. Ros kena pandai balancekan berat badan. Nak tengok ker gambar Ros masa chubby..

fb_img_1483792382225.jpg

Chubby kan muka Ros. But now Ros dah selim melim tau…..

fb_img_1483792470524.jpg

Gallery

31 Day Challenge By JDT Blogger : Day 15 – Wallpaper Phone & Laptop


fb_img_1483756575709.jpg

blogger-jdt

Hari ke 15 : Wallpaper Phone & Laptop

Memandangkan Ros dah lama tak update blog dan sahut cabaran JDT Blogger….last blog Ros untuk hari ke 14 iaitu Media Sosial Saya. So continue marathon la nampaknya………

Untuk hari ke 15 – Wallpaper phone & laptop but Ros belum ada lagi laptop so wallpaper desktop la yer.

Wallpaper phone Ros simple ajer. Dulu Ros memang suka kalau letak gambar anak-anak or gambar Ros with hubby.

screenshot_2017-01-31-17-44-32

Wallpaper dekstop Ros baru aje tukar hari ini….of coz my Garfield hehehehe…Ros memang suka sangat dengan Garfield. Comelkannnn macam owner dia jugak hehehehe.

picsart_01-31-05-45-50

Gallery

Cake Of The Month For January – AnCasa Hotel & Spa Kuala Lumpur


Image result for cakes quotes

Be it birthdays, anniversaries or celebrations, this Rich Black Forest Cake will be perfect for any sweet occasion. Indulge in our special ‘Rich Black Forest Cake’ for the month of January, 2017. Priced at only RM10.00 nett per serving and RM80.00 nett per kg. Available daily from 10.00 am til 10.00 pm. Head on to our Saffron Brasserie at AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur to enjoy this promotion. For reservation please call 03-20266060 ext. 7703 or visit out website http://www.ancasahotels.com.

cheese cake dec 2016

ancasa-hotel-spa-kuala-lumpur

map2

Image result for cakes quotes

Gallery

31 Days Challenge By JDT Blogger : Day 14 Media Sosial Saya


fb_img_1483756575709.jpg

blogger-jdt

Hari ke 14 : Media Sosial Saya

Ros cuma aktif Facebook, Instagram & Google + aje. Ros tak popular seperti orang lain, ada followers yang ramai..ribu riban tau.

Facebook Ros : https://www.facebook.com/rosmawatiaboohassan.rose

Friends cuma ada 694 orang sahaja. Formal gitu. Dah or belum ni friend dengan Ros…haaa cepat-cepatlah friend Ros yer.

screenshot_2017-01-18-18-51-29

Instagram pula : https://www.instagram.com/rosmawatiaboohasan/

Sebelum ini ada acc IG & follower ramai tau, tapi tak ingat password tu yang buat acc baru…starting la nampaknya…

screenshot_2017-01-18-18-51-46

Google + : https://plus.google.com/u/1/114047932158704507762

screenshot_2017-01-18-18-52-52

Nothing special about me & my social media. Biasa-biasa ajer.

Gallery

January Promotion : Vietnamese Noodle Soup At AnCasa Residences, Port Dickson


Image result for vietnamese chicken noodle soup

Vietnamese noodle soup consisting of broth, rice noodles called bánh phở, a few herbs, and meat, primarily made with either beef or chicken. Pho is a popular street food in Vietnam and the specialty of a number of restaurant chains around the world. Vietnamese people usually consume it at any time of day.

Have you ever tried the Vietnamese noodle soup? Where to find it? Don’t worry, in the month of January 2017, enjoy our Vietnamese Noodle Soup with Condiments for only RM18.00 nett per serving. Available daily from 11.00 am til 10.00 pm at Saffron Brasserie at AnCasa Residences Port Dickson.

Tom Yamm PD Poster

ancasa-residences-port-dickson

Gallery