31 Days Challenge by JDT Blogger : Gambar Setahun Lalu


jdt-challenge

31 DAYS CHALLENGE by JDT Blogger

Syarat join 31 Days Challenge by JDT Blogger :
1. Post entry menggunakan tajuk “31 Days Challenge by JDT Blogger”
2. Like page  –> JDT Blogger
3. Save and Copy banner di atas dan backlink semula ke ENTRI INI.
4. Paste LINK JOIN ANDA di ruangan komen dibawah
blogger-jdt
Cara buat  31 Days Challenge by JDT Blogger :
1. Buat 1 entry 1 tajuk setiap hari mengikut urutan no di atas selama 31 hari (31 entry) 
2. Kumpulkan link entry dari 1- 31days di LINK JOIN ANDA untuk semakan
3. Sertakan sekali hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger di setiap entry
** Boleh juga post status/gambar mengikut tajuk dari 1-31days itu dan beserta
      hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger
 
** 31 Days Challenge by JDT Blogger bermula harini ini iaitu 5 Januari 2017 – 4 Februari
      2017.
TARIKH TAMAT – 4 Februari 2017

2. Gambar Setahun Lalu

Image result for kenangan
Baru pukul 7.50 malam dan aku masih lagi di sini. Di sini tu di mana? Di sini tu di office laaaa. Jangan anggap aku bakal staf terbaik untuk bulan ini. Untuk hari kedua ini, Ros akan berceloteh pasal ‘Gambar Setahu Lalu’. Sinonim dengan memori or kenangan.
Memori atau ingatan adalah kemampuan untuk menyimpan, mempertahankan,dan untuk mengingat kembali kejadian, pengalaman, serta aktifitas yang pernah dilakukan.

Pagi ni semasa Ros dalam LRT menuju ke tempat kerja….macam biasa Ros akan stalk facebook kawan-kawan. Baca status mereka, tengok shopping online, promosi sana promosi sini. Seperti biasa facebook akan update our last year memory…ni nak share ke tak ni. Hurmmmm teringat pulak dengan 31 Days Challenge by JDT Blogger.

memory-2
memory
Ros pun share..menunaikan tanggungjawab dan menyahut cabaran dari JDT Blogger ni….
Selain memori terindah ini, ada lagi gambar setahun lalu. Jap yerrrr….
Jeng jeng jeng….
memory-5
memory-3
memory-4
memory-6
Barulah Ros teringat kembali…rupanya time ni Ros tengah kerja. Ada recording program untuk Mahligai Cinta TV3 di AnCasa Residences Port Dickson. Host Mahligai Cinta Tv3 masa tu ialah Raja Azureen Elena.
Image result for raja azureen eleena
Comel dia ni tau. Tak sombong.
Terasa bangga bila AnCasa Residences Port Dickson menjadi pilihan Producer Mahligai Cinta TV3 iaitu Puan Noor Azean Abdul Karim. Ala pembaca berita lama TV3…..jap gambar dia….
Image result for noor azean abdol karim
 Image result for noor azean abdol karim
Sorry yer Kak Yan…pinjam sat gambar ni dari google…..terima kasih google. Untuk penggambaran Mahligai Cinta TV3 ni…mereka telah memilih 7 lokasi. Kesemua lokasi tersebut berada dalam AnCasa Residences Port Dickson. Time tu memang dugaan betul dengan tahap kepanasannya jangan cakaplah…dekat dengan laut kan. Hitam mak masa tu, terbakar kulit dan hilang segala kecantikan hahahahaha..
Gambar-gambar di bawah ini disusun dari lokasi pertama hingga yang terakhir iaitu tujuh.
tv3-1
 tv3-2
tv3-3
tv3-4

tv3-5-copy

tv3-6
tv3-7
Pengakhiran bersama dengan krew Media Prima…..best dan memori yang terindah. Sambil bekerja makan angin.
Okeylah hanya ini saja Ros dapat berkongsi dengan korang semua. Tunggu untuk cabaran hari ketiga pulakkkk……
Advertisements
Gallery

6 thoughts on “31 Days Challenge by JDT Blogger : Gambar Setahun Lalu

    1. Alright wawa…esok kat ofis kak ros akan visit ye..tapi nak komen kak ros risau sebab kak ros masih baru dalam blog ni. But I’ll try dik

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s