31 Days Challenge by JDT Blogger – Day 5: 6 Perkataan Menggambarkan Diri


jdt-challenge

31 DAYS CHALLENGE by JDT Blogger

Syarat join 31 Days Challenge by JDT Blogger :
1. Post entry menggunakan tajuk “31 Days Challenge by JDT Blogger”
2. Like page  –> JDT Blogger
3. Save and Copy banner di atas dan backlink semula ke ENTRI INI.
4. Paste LINK JOIN ANDA di ruangan komen dibawah
blogger-jdt
Cara buat  31 Days Challenge by JDT Blogger :
1. Buat 1 entry 1 tajuk setiap hari mengikut urutan no di atas selama 31 hari (31 entry) 
2. Kumpulkan link entry dari 1- 31days di LINK JOIN ANDA untuk semakan
3. Sertakan sekali hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger di setiap entry
** Boleh juga post status/gambar mengikut tajuk dari 1-31days itu dan beserta
      hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger
 
** 31 Days Challenge by JDT Blogger bermula harini ini iaitu 5 Januari 2017 – 4 Februari
      2017.
TARIKH TAMAT – 4 Februari 2017

5. 6 Perkataan Menggambarkan Diri

img_20161013_204425.jpg

Alamak hari kelima ni pasal diri kita kerrrrr….OMG…ok ok. Ros sahut cabaran tersebut. Dengan ringkasnya Ros menggambarkan diri Ros yer…

Sensitif – Mempunyai sifat yang sensitif dan mudah menangis bukan bermaksud Ros ni cengeng, tau. Mudah sangat tersentuh hati ini. Tak taulah kenapa. Walaupun muka Ros garang di depan semua orang, namun akan menangis bersendirian.

Keras Kepala / Degil – Hahaha Ros ni keras kepala dalam segala hal. Sukar nak terima teguran atau nasihat orang lain. Tapi sekarang ni bila dah semakin berumur ni..dah kurang degil tu. Tapi nampak seksi tau bila kita degil-degil ni. Hehehehe perasannya aku…

Baran / Pemarah – Seorang yang pemarah, garang dan baran. marah dan baran ni bertempat jugak. Susah nak tengok Ros marah-marah sekarang ni.Sebenarnya Ros ni penyayang orangnya.

Ceria – Ros suka berlawak. Dan bila dah berlawak tu Ros akan ketawa kuat-kuat. Sampaikan mak selalu tegur cara Ros ketawa. Nasib hubby terima seadanya bini dia ni.

Pengemas – Tak tipu tau…memang Ros ni pengemas. Sampaikan anak-anak pun naik rimas dengan mama dia. Ros suka tengok rumah bersih….segala-galanya bersih.

Membebel – Memang suka membebel…sebab tu namakan blog ni mamable. Tapi bila Ros outstation beberapa hari, mereka yang kat rumah tu akan merindui bebelan Ros. hehehehe malu makkkk….

Inilah 6 perkataan yang menggambarkan diri saya……

Advertisements
Gallery

5 thoughts on “31 Days Challenge by JDT Blogger – Day 5: 6 Perkataan Menggambarkan Diri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s