Panduan Pilih Beg Tangan


I am what I am ……..

Memilih beg tangan untuk digayakan pada majlis tertentu boleh memeningkan kepala. Takut tersalah pilih, bahkan akan dicemuh oleh rakan lain dan penampilan jadi serba tidak kena. Kalau panduan memilih kasut, Ros banyak belajar daripada Ms. Uma, begitu juga dengan pemilihan beg tangan. Dalam isu penampilan diri, Ros banyak melihat, mendengar dan belajar dari Ms. Uma. Boleh dikatan Ms. Uma merupakan ikon dalam bergaya.

Berikut panduan memilih beg tangan yang sesuai.

Kecil Dan Berkilat – Beg tangan jenis ini memang sesuai digayakan pada waktu malam dan digayakan atau dipadankan dengan pakaian yang menyerlahkan gaya seseorang agar nampak anggun dan cantik ketika ke majlis formal.

Image result for beg tangan kecil dan berkilat

Image result for beg tangan kecil dan berkilat

Badan Saiz Besar – Mereka yang berbadan besar dan gemuk lebih sesuai menggayakan beg tangan yang sederhana besar dan ringkas coraknya. Jangan sesekali memilih yang beropol-ropol dan terlalu banyak kocek atau hiasan kerana akan membuatkan penampilan kelihatan berserabut serta tidak kemas.

Related image

Related image Related image

Beg Kecil – Jika anda terlalu gemar menggayakan beg bertali yang kecil ketika bertugas. Pastikan anda ada beg lain yang lebih besar untuk menyimpan dokumen kerja yang penting atau bahan perbincangan di dalam beg bimbit. Ini akan membuatkan anda nampak profesional seterusnya memudahkan anda membawa dokumen ke mana juga.

Image result for style beg tangan ke pejabat

Image result for style beg tangan ke pejabat

Badan Bersaiz Kecil – Elakkan memakai beg besar seandainya badan anda bersaiz kecil. Walaupun memang menjadi ikutan anak muda kini meilih beg tangan besar, cuba elakkan hal itu terjadi kepada diri anda tetapi cukuplah sekadar yang mempunyai saiz sederhana. Jika tidak anda mungkin disalah anggap ingin balik kampung dengan beg sebesar itu.

Related image

Image result for style beg tangan ke pejabat

Beg Kulit – Ia sesuai digayakan ketika anda sedang bertugas di pejabat terutama bagi yang menyandang jawatan penting dalam syarikat atau berada di dunia korporat.

Image result for style beg tangan ke pejabat

Elakkan Warna Terang – Cuba elakkan memakai beg tangan yang mempunyai warna yang terang seperti biru terang, kuning kunyit dan hijau serindit ketika memulakan tugas di pejabat. Pilihlah warna yang semula jadi dan sedap mata memandang.

Image result for style beg tangan ke pejabat Image result for style beg tangan ke pejabat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s