AnCasa Hotel & Spa Kuala Lumpur Raikan Hari Ibu


I am what I am……….

Kasih sayang ibu kepada anak-anak berpanjangan sepanjang hayat, pengorbanan dan kudrat dicurah siang dan malam. Setiap butir bicaranya tersusun indah, lembut belaian kasih sayangnya menggetarkan jiwa. Jika dihitung dengan jari, pengorbanan yang telah dicurahkan terlalu banyak untuk dibalas. Begitulah keagungan cinta seorang wanita bergelar ibu. Saban tahun, minggu kedua bulan Mei menjadi hari sambutan meraikan jasa dan pengorbanan ibu. Jika diteliti dalam kalendar tahun ini, Hari Ibu jatuh pada 14 Mei. Tentunya pada waktu ini anak-anak sudah sibuk merancang pelbagai aktiviti dan hadiah istimewa untuk diberikan kepada ibu tercinta

Tidak dapat dinafikan bahawa kasih sayang seorang ibu mengatasi segalanya, tidak dapat dinilai dengan emas dan perak, tidak dapat dibayar dengan wang ringgit. Berdasarkan sifat dan naluri keibuan, maka tidak hairan kasih sayang dan pengorbanannya melebihi segalanya.

Melalui kasih sayang inilah AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur turut serta menyambut Hari Ibu dengan meraikan hari wanita teristimewa itu dengan menghidangkan bufet minum petang di Casa RnB pada 14 Mei 2017 yang lepas.

Mother's Day Flyer - AnCasa Hotel & Spa Kuala Lumpur

Pelbagai aktiviti diadakan antaranya pertandingan ‘decoration cake’ antara ibu-ibu dan pertandingan mewarna untuk kanak-kanak.

Bukan itu saja, AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur juga menyajikan menu Hi Tea yang menyelerakan. Sampaikan ada yang terkedu seperti tidak tahu nak makan apa?

Tidak ketinggalan kakitangan bahagian pengurusan dan operasi hotel bersama-sama berganding bahu menjayakan aktiviti sambutan Hari Ibu.

Sambutan Hari Ibu diadakan bagi memberi peluang kepada seorang anak untuk membalas kembali kasih sayang sebagai tanda menghargai jasa dan pengorbanan mereka dan pada masa sama, ia juga bertujuan untuk memberikan tahap pengiktirafan tertinggi kepada seorang ibu yang digelar sebagai Ratu Hatiku.

Bahkan, intipati yang terdapat dalam program ini turut mengangkat budaya kasih sayang sebagai amalan kehidupan yang terpuji bagi generasi akan datang.

Inilah wajah-wajah gembira sebagai seorang ibu….

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s