Sajian Mexican Di Fresca Mexican Kitchen & Bar


I am what I am……..

Image result for fresca mexican kitchen & bar avenue k

Image result for fresca mexican kitchen & bar avenue k

Inginkan kelainan? Sudah jemu menikmati sajian masakan Timur? Apa kata kita cuba sajian dari negara Mexico pula. Rasanya yang unik dan tak mungkin akan ada di mana-mana. Makanan Mexico terkenal dengan kepelbagaian cita rasa dan warna. Rasa makananannya juga sedikit pedas dan kaya dengan protein terutamanya jagung, vitamin dan galian. Tidak ketinggalan, masakan negara tersebut perlu ada pelbagai sayuran seperti cili merah, cili hijau, brokoli, bunga kobis, lobak, ayam dan daging. Namun, masakan Mexico sebenarnya tidak terlalu jauh berbeza berbanding masakan tempatan tetapi sedikit kering dan masin.

Kebanyakan menu Mexico terkenal kerana keenakkan krim dan keju sperti nachos beef, tacos beef, cheese deep dan chips, cream caramel, spaghetti seafood dan tomato sauce serta fettuccini cream dan beef bacon.

Mamable masih teringat lagi Ms. Uma beritahu bahawa, ‘kunci kepada masakan Mexico ialah bahan-bahan segar dari pasar yang mudah didapati di bahagian tengah dan selatan negara tersebut’.

 

Mamable amat suka dengan konsep restoran yang selesa dan ringkas. Sesuai dengan dekorasinya membuatkan Mamable seolah-olah berada di negara Mexico. Amat sesuai untuk seisi keluarga menjamu selera. Ruang yang disediakan juga luas dan pemilihan warna hitam putih memadai untuk sebuah restoran berkonsepkan makanan Barat.

20170524_131359[1].jpg

Minuman Cranberry Hibiscus merupakan minuman yang paling Mamable suka. Memang ia kena dengan tekak Mamable. Campuran kranberi dengan bunga raya yang kering.

20170524_220627[1].jpg

Fresca @ Avenue-K
G9 & G9A,Ground Floor, Avenue K,
Jalan Ampang 50450
Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 03-2201 2893

Masa beroperasi :
Isnin hingga Khamis: 11 pagi – 11 malam
Jumaat hingga Sabtu: 11 pagi hingga lewat malam
Ahad : 11 pagi hingga 11 malam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s