Suasana Kampung Di Berjaya Times Square Kuala Lumpur


I am what I am………

 

Image result for membeli belah di times square kuala lumpur
Gambar ihsan dari Google

 

Menjelang sambutan Aidilfitri, pusat beli-belah di ibu kota terus menjadi tumpuan orang ramai untuk membuat persiapan Hari Raya. Ketika ini pusat beli-belah bukan sahaja menawarkan potongan harga bahkan turut mengilhamkan dekorasi hiasan bagi menimbulkan ‘mood’ raya kepada pengunjung.

Mamable dan Ikable juga tidak melepaskan peluang untuk meninjau di beberapa pusat beli-belah di ibu negara mendapati pelbagai dekorasi bertema Aidilfitri yang mengamit kenangan lalu menghiasi ruang legar utama premis tersebut. Kalau nak merasa suasana kampung sambil membeli elah bersama anak-anak dan rakan, di sini sangat sesuai!

 

Image result for kampung
Gambar ihsan dari Google

 

Image may contain: plant, outdoor and nature

Image may contain: house and outdoor

Terkenang suasana kampung apabila berada di sini. Dengan pemandangan sawah padi, dusun buah-buahan, air sungai, gerai nasi lemak yang sedap dan murah, gerai ABC disebelah kanan atau kiri jalan…begitulah suasana yang terdapat di Times Square.

20170607_210727

20170607_210134

20170607_210024

Pusat beli-belah itu membawa tradisi raya bertemakan ‘Kampung’. Pengunjung juga boleh bergambar dan menghayati pelbagai dekorasi menarik di situ. Seperti kedai runcit, kedai buah-buahan, kedai menjual ABC dan kedai menjual nasi lemak.

Juga terdapat kiosk-kiosk menjual kuih raya, baju, aksesori dan banyak lagi. Sambil menikmati suasana kampung dalam pusat membeli belah, para pengunjung bolehlah bershopping dengan jualan murah sempena raya ini.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s