Rumah Terbuka Hari Raya Mengeratkan Hubungan Dan Memeriahkan Suasana


I am what I am………

Setelah sebulan kita berpuasa akhirnya kini kita menyambut Hari Raya Aidilfitri. Raya bukan hanya disambut untuk sehari dua tetapi raya sebulan tau. Masa inilah kita berpeluang berjumpa keluarga, sanak saudara dan rakan taulan.

Kunjung-mengunjungi seperti ‘Open House’ sebenarnya merupakan satu majlis ‘reunion’ sesama keluarga dan rakan taulan. Malah banyak juga syarikat korporat dan mereka yang bekerja dengan Gomen pun mengadakan ‘Open House’, itu pun selepas seminggu kita bercuti raya. Mamable juga ada menerima jemputan raya dikalangan  bersama syarikat pemaju hartanah, kementerian Kerajaan dan mereka yang berstatus VIP.

MKH ‘Open House’ Menjadi Tarikan Di Hari Raya

Apabila ada ‘Open House’ mesti ada kuih raya, duit raya dan semestinya masing-masing berpeluang berpakaian serba baru dan ‘of coz glamour’ kan. Lagi-lagi penganjur yang menetapkan tema seperti Salam Aidilfitri atau Berhari Raya Bersama MKH. Pandai-pandai saja Mamable ni kan.

Kalau Mamablelah……yang selalunya menjadi tarikan Mamable adalah..mengikut rating dan kategori yer para pembaca sekalian :

  • Hidangan bufetnya yang berselerakan masakan kampung seperti Ketupat, Lemang, Rendang, Sate, Kuah Kacang, Lodeh dan Biskut Raya tradisional seperti Bahulu, Semperit, Batang Buruk dan banyak lagi.

Image may contain: food

Hasil carian imej untuk satay
Gambar dari Google
Hasil carian imej untuk kambing bakar
Gambar dari Google

Image may contain: food and indoor

  • Dekorasi hari raya dengan pelita, sampul duit raya dan kad raya yang digantung, lampu kelip-kelip dan yang paling best koleksi klasik lagu raya berkumandang.
Hasil carian imej untuk dekorasi raya 2018 rumah terbuka
Gambar dari Google
Hasil carian imej untuk dekorasi raya 2018 rumah terbuka
Gambar dari Google

Hasil carian imej untuk dekorasi raya 2018 rumah terbuka

  • Mereka yang hadir ada yang berbaju kurung dan berbaju melayu. Cantik dan manis bila masing-masing berootd dan berselfie.

 

Image may contain: 3 people, including Rosmawati Aboo Hassan, people standing

  • Dapat kenalan baru dan mengeratkan silarrturahim dikalangan tetamu yang berlainan bangsa dan agama.

Image may contain: 4 people, including Rosmawati Aboo Hassan, people smiling

Image may contain: 3 people, including Normah Ahmad, people sitting

5 Perkara Yang Dilakukan Ketika Beraya Oleh Jom Lepak Crew

Setiap Tahun MKH menjemput Mamable ke ‘Open House’nya. Untuk tahun ini, MKH Berhad bakal menganjurkan 3 ‘Open House’ Salam Aidilfitri di :

  • Saville Residence di 128, Jalan Klang Lama (Old Klang Road) pada 30 Jun 2018 dan 01 Julai 2018. Serta 07 Julai 2018 dan 08 Julai 2018. Pada pukul 10.00 pagi hingga 6.00 petang. Sila klik – https://www.facebook.com/events/241977426534949/
  • Hillpark Shah Alam North, Shah Alam pada 30 Jun 2018 dan 01 Julai 2018. Serta 07 Julai 2018 dan 08 Julai 2018. Pada pukul 10.00 pagi hingga 6.00 petang. Sila klik -https://www.facebook.com/events/254355298632275/
  • Kajang 2 Sales Galery pada 30 Jun 2018 dan 01 Julai 2018. Serta 07 Julai 2018 dan 08 Julai 2018. Pada pukul 10.00 pagi hingga 6.00 petang. Sila klik -https://www.facebook.com/events/1984103645140316/

MKH Berhad Menawarkan Hadiah Istimewa Untuk Pengunjung Bertuah

MKH Berhad membuka seluas-luas pintunya kepada semua pengunjung untuk hadir ke majlis ‘Open House MKH’, mana tau rezeki anda atau Mamable sendiri dapat memenangi ‘Special Lucky Draw’. Sambil-sambil tu bolehlah melawat Sales Gallery MKH Berhad dengan melihat beberapa ‘property’ MKH Berhad dan juga anda boleh mendapat Raya Rebate sebanyak 2%, ada juga ‘door gift’ untuk semua para pengunjung dan semestinya hidangan bufet bertemakan Kampung Raya.

No automatic alt text available.

Rumah Idaman Mamable Sekeluarga

Setiap keluarga ingin mempunyai rumah idaman sendiri. Mamable idamkan sebuah rumah apartment atau kondo yang sederhana besar  yang mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Biarlah sekadar selesa dan dekat dengan semua kemudahan asas, maklumlah anak-anak Mamable masih bersekolah dan Mamable sendiri suka menggunakan pengangkutan awam.

Amat senang apabila Hari Raya….apabila keluarga , sanak saudara dan rakan taulan tak kira jauh atau dekat dapat datang beraya, lagi-lagi bila Mamable membuat ‘Open House Raya’. Dengan parkir kereta yang banyak dan selamat.

Sebab itulah Mamable tertarik dengan ‘property’ dari MKH Berhad ini. Terdapat pelbagai jenis kediaman yang disediakan diantaranya Commercial Property, Intergrated Property, Residential Property dan Township. Lokasinya pula jangan cakaplah….semua tempat adalah strategik dan senang akses untuk ke Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan. Lokasinya adalah seperti Bangsar, Cheras, Damansara, Kajang, Kepong, Old Klang Road, Puchong, Semenyih, Shah Alam dan Pajam (Negeri Sembilan).

Saville @ Cheras merupakan salah satu rumah idaman Mamable. Bayangkan kalau Mamable membuat ‘Open Hause Raya’ atau apa jua majlis di kawasan kolam renang, pasti suasananya indah dan majlis yang akan dikenang sampai bila-bila….amboi amboi berangan yer Mamable.

No automatic alt text available.

Suasana Hari Raya Di Kampung Mentua

Boleh pula Encik Papa merancang nak mengacau dodol bersama adik beradik dan ipar duai. Encik Papa kata, ‘kalau nak masak dodol ni kena kacau 8 jam. Sambil mengacau dodol, kami juga sempat membakar sate dan ayam. Sepanjang minggu bercuti di Felda Pemanis 2, Segamat, kerjanya hanya makan sajalah. Rasa berat badan tu makin naik.

Berphoto Raya Bersama Orang Tersayang

Image may contain: 4 people, including Mohd Zali, people smiling, people sitting and indoor

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor

Image may contain: 18 people, including Ne Nie and AnNa SuRya Lulu, people smiling, people standing

Image may contain: 11 people, including Rosmawati Aboo Hassan, Rozana Hassan and Mohd Zali, people smiling, people standing

Image may contain: Cik Puan Hafize Shah and Rosmawati Aboo Hassan, people smiling, people standing

Klik Link Untuk Property MKH Berhad

http://mkhberhad.com/properties/

http://mkhberhad.com/properties/saville-residence/

http://mkhberhad.com/properties/hillpark-shah-alam-north-2/

http://mkhberhad.com/properties/kajang-2/

Info MKH Berhad :

Alamat : Grd Floor, Wisma MKH, Jalan Semenyih, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan

Hubungi : 03-8737 8228

Laman web : http://www.mkhberhad.com/

Facebook : https://www.facebook.com/mkhbhd/

Youtube : https://www.youtube.com/mkhberhadkajang

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s