Mengapa Anda Harus Memiliki DK Impian – Damansara West Sebagai Rumah Idaman?


I am what I am…….

Tanya diri sendiri, apakah ciri-ciri dan kriteria rumah idaman Mamable? Adakah mencari rumah yang sesuai dengan cara hidup serta membolehkan Mamable menghiasinya dengan lebih baik atau keselesaan yang diinginkan? Namun ada sebilangan rumah yang tidak mampu memberi keselesaan kepada penghuninya. Di sini Mamable kongsikan beberapa tip bagi memastikan kediaman yang selesa untuk didiami.

LOKASI – Ciri yang paling penting bagi mereka yang ingin memiliki rumah idaman ialah lokasi. Maka ada beberapa pertimbangan seseorang dalam memilih lokasi rumah idaman seperti :

  • Berdekatan dengan tempat kerja
  • Berdekatan dengan masjid atau surau
  • Dekat dengan sekolah anak-anak
  • Ada kemudahan taman rekreasi atau taman
  • Akses yang baik dan lancar

KEMUDAHAN PENGANGKUTAN AWAM

Takde siapa yang suka mengadap traffic jamsampai berjam-jam lamanya. Tapi bagi yang menetap dekat kawasan bandar, memang tak boleh nak elak. Nak tak nak, kena hadap jugak. Sebab itu DK Impian – Damansara West dibina berdekatan dengan MRT Kwasa Sentral.

SAIZ RUANG – Keselesaan penghuni rumah juga bergantung kepada saiz ruang rumah. Seperti gaya minimalis. Sederhana dan ringkas.

KEMASAN – Pemilihan warna cat memainkan peranan yang penting dalam memilih rumah idaman. Seperti penggunaan warna lembut dapat mewujudkan suasana yang harmoni dan tenang. Warna terang pula mampu menjadikan sesebuah ruang yang kecil kelihatan besar. Ia mempunyai ciri yang sama dengan warna lembut iaitu menjadikan siling yang rendah kelihatan lebih tinggi. Manakala warna gelap tidak digalakkan kerana ia akan menampakkan sesebuah ruang kelihatan kecil dan sempit. So Mamable nasihatkan Bagi anda yang ingin menggunakan warna ini perlulah mendapatkan nasihat daripada yang pakar.

LANTAI – Kemasan lantai yang cantik sudah tentu menjadi pilihan penghuni rumah. Ia juga haruslah bersifat tahan lasak, kukuh dan tidak licin. Hal ini dapat menjamin keselamatan penghuni. Tenaga pakar diperlukan untuk pemasangan ini untuk memastikan kemasan ini dipasang dengan betul dan mampu bertahan lama.

LENGKAP DENGAN KABINET, BARANGAN ELEKTRIK DAN PERABUT

DK Impian – Damansara West menyediakan kabinet, perabot dan barangan elektrik untuk pelengkap setiap rumahnya. Kabinet dapur contohnya merupakan aksesori utama di dapur bagi menyenangkan pembeli.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Setelah meneliti ciri-ciri di atas, siapa tak nak ada sebiji rumah untuk dihuni bersama keluarga tercinta? Pasti ramai yang pasang impian seperti ini. Cuma yang tak tahan, harga rumah atas tanah biasanya lebih mahal berbanding rumah high rise. Tapi tak mustahilkan kalau korang memilih DK Impian – Damansara West ini. Hot trends tau bagi mereka yang inginkan rumah style minimalis ni. Gaya hidup yang sederhana dan ringkas. Lokasi yang berdekatan dengan HELP University, MRT Kwasa Sentral dan kemudahan lain. Jadi, apa yang korang patut buat sekarang…..booking cepat dengan DK Impian – Damansara West, hanya mereka dapat merealisasikan rumah idaman anda. Hanya mereka sahaja memiliki ciri-ciri yang ada di atas tadi.

DK Impian – Damansara West

Alamat : Jalan Uranus AG U5/AG Bandar Pinggiran Subang Seksyen U5, Shah Alam.
Hubungi : 017-200 2322
Laman web : http://dkimpian.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s