New World In District 21


I am what I am……….

Setiap hari makin lama makin ramai tourist dari luar negara yang datang ke Malaysia, dan pelancongan merupakan salah satu income negara kita. Dengan kesedaran sayangkan Malaysia telah membuka mata kepada tourist dari dalam negara. Ini adalah kerana kita ada best Malaysia tourist places yang banyak. Kalau korang nak tau ramai yang tidak mengetahui tempat yang best di tengah-tengah bandar. Mereka hanya tahu mengenai tempat-tempat yang berada di luar bandar, dekat dengan area kampung-kampung, hutan dan alam flora. Haa korang nak tau ke kat mana tempatnya?

Sudah tentu District 21, yang terketak di IOI Putrajaya. Bagi mereka yang tinggal berdekatan dengan Klang Valley dan familiar dengan IOI Putrajaya pasti ia sebenarnya dekat jer. District 21 merupakan Indoor Theme Park yang moden dan terdapat banyak aktiviti yang korang boleh lakukan di sini. Dengan aktiviti yang ada kat sini, Mamable  rasa korang mesti datang ke sini at least setahun sekali atau sebulan sekali sebab kat sini lah korang boleh buang lemak yang terlebih kat badan tu hahahahahahah. Antara yang best kat sini ialah Launch Pad, bayangkan trampoline ada banyak so korang boleh lompat sebanyak yang mungkin. Dari baring pun boleh berdiri balik. Tapi untuk first timer cuba sikit-sikit dulu, agak-agak dah boleh handle korang boleh jump and buat skill. Fun kan?? Yessss.

Kalau bawak budak pun no worries sebab ada carousel untuk diorang. Macam biasa kat setiap theme park mesti ada. And diorang pun boleh naik go kart, tapi bukan go kart yang berenjin tapi go kart yang pakai pedal. Memang old school kan but fun. Dalam 100 meter diorang boleh berlumba sesama sendiri sekaligus boleh kuatkan badan diorang. Takkan nak biar duduk kat rumah main game kat handphone kan. District 21 tempat yang special in the shopping mall, sambil shopping pun boleh exercise.

Mamable tau ramai yang sukakan adventure? Ada aktiviti low rope dimana korang berjalan kat tempat yang tinggi dengan pakai tali dan uji kekentalan korang apabila melalui jalan yang sempit. Macam ala-ala skywalk. Korang juga boleh train to how to confront our fear of heights actually. Sesuai bagi mereka yang fobia pada ketinggian. So untuk yang kaki gayat tu try la benda ni untuk lawan fear korang tu. Jangan risau sebab ia adalah selamat dan korang diberi kelengkapan pakai harness dan akan ada orang yang monitor and tolong korang. Kalau dah okay barulah boleh main benda extreme yang lain kan, takkan tak nak try sekali dalam hidup yang singkat ni kan.

Imagine korang kat tempat tinggi lepas tu korang duduk dalam tempat yang kecil dan kena cari jalan keluar betul ala-ala maze gitewww. Kat sini korang dapat test mental, cara berfikir dan menguji fizikal korang. Complete. Mana lagi nak cari Maze camni kan, so sebab tu Mamable cerita kat sini so korang boleh try. Kalau tak train otak kita ni nanti jadi tepu, lepas tu in real world susah jugak kalau tetiba ada masalah yang datang and dalam keadaan pressure susah untuk solve problems tapi main Maze ni can train us to think effectively. Semoga korang yang dah try nanti berjaya dalam hidup. Hihihi.

Ni ada lagi aktiviti yang best…….To all skaters and bmx bikers out there, ada Pump track kat sini untuk korang. Macam X-Games pun ada, so korang boleh jadikan tempat ini sebagai tempat training korang. Yang penting guys safety first okey. And last but not least, yang paling favourite kat District 21 ini ialah Free Fall, di mana simulates macam korang terjun dari kapal terbang. Paling hardcore and betul-betul test korang punya bravery. Must try and must be on your to do list. Selain itu ada banyak lagi aktiviti yang agak extreme, kuatkan mental and fizikal korang. Kalau sebulan sekali korang pergi ni silap-silap korang boleh survive dalam kehidupan korang yang banyak naik turun ni.

This slideshow requires JavaScript.

So guys, what are you waiting for, kepada orang yang stay KL and Selangor ni try la pergi. Yang stay luar pun takdehal. Alang-alang bercuti ni try la experience benda yang betul mencabar mental dan fizikal korang. Confirm takkan menyesal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s