Memori Bercuti Di Taman Negara Pahang 2019


I am what I am……..

Masa bercuti paling best ialah weekday sebab time ni orang tak ramai bercuti hahahaha, opppsss sorry Cik Ratu HR kami…..hahaha habislah Mamable kalau Cik HR kami baca entri Mamable ni.

Nak bermalam kat Taman Negara ni taklah susah mana pun sebab terdapat banyak chalet, motel dan resort. Terpulang pada anda nak tempat meginap yang macam mana. Untuk bercuti kali ini, Mamable memilih resort yang terbesar di Taman Negara Pahang iaitu Han Rainforest Resort.

This slideshow requires JavaScript.

Nak cerita mengapa Mamable pilih resort ini tentulah Mamable membaca review tempat ini. Kebanyakaan mereka yang telah menginap di sini memberikan pandangan dan pendapat yang positif mengenai resort ini. Tak payah pening-pening kepala, just baca aje review di Google. Korang dapatlah jawapannya.

Bercuti ke sini tak payah nak tunggu musim itu musim ini, perkara penting yang korang perlu tau mengenai Taman Negara Pahang ni ialah percutian musim banjir adalah moment paling best tau. Sebab apa? Orang kata kalau musim banjir di area Pantai Timur, kita tak boleh memasuki Taman Negara Pahang dengan alasan banjir. Sebenarnya salah sebab time banjirlah korang boleh rasai suasana yang lain mengenai Taman Negara Pahang. Suatu pandangan yang berbeza dari sudut pandangan korang tau.

This slideshow requires JavaScript.

Yang bestnya pergerakkan korang tak terbatas tau, semua tempat dan aktiviti di Taman Negara Pahang korang boleh buat dan pergi kecuali ke Lata Berkoh. Apa pun kat sini memang bestlah.

This slideshow requires JavaScript.

Lain kan moment waktu musim banjir di Pahang. Okey kali ini Mamable nak share percutian kami masa bukan banjir. Terus terang Mamable katakan tak jemu bercuti di sini.

This slideshow requires JavaScript.

Mamable tak pernah jemu bercuti ke sini sebab tu Mamable ke Taman Negara Pahang sekali lagi tapi kali ini berbeza suasananya sebab Mamable datang bersama rakan sekerja.

This slideshow requires JavaScript.

Begitulah pengakhiran cuti Mamable di Taman Negara Pahang. Nantikan percutian Mamable di tempat lain.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s