Dettol : Kekal Dilindungi Dan Dikongsi Bersama


I am what I am……

Berpeluh-peluh ketika di bazar Ramadan membuatkan Mamable rasa kurang selesa dan nak marah ajer. Jadi Mamable try Dettol, terasa diri dibelai dan dijaga rapi. Lagi-lagi sebagai seorang mama yang amat mementingkan penjagaan rapi dan kebersihan itu adalah keutamaan dalam keluarga. Memanglah wajar untuk kekal sihat supaya nanti boleh sambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan.

Siapa tak kenal Dettol kan. Dah lebih 80 tahun Dettol merupakan perlindungan diri kita daripada kuman. Dengan hanya 3 produk daripada Dettol iaitu Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga Mamable daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.

Kini dengan bantuan Dettol, Mamable berani melawan bakteria dan kuman merbahaya.  Mamable menerapkan membasuh tangan menggunakan Antibacterial Liquid Hand Wash sebelum menyentuh makanan ketika waktu sahur dan iftar pada anak-anak. Kat ofis pulak Mamable gunakan Hand Sanitizer untuk lap meja dan laptop supaya kekal bersih dan menambahkan keyakinan Mamable ketika bekerja. Manakala Antiseptic Liquid pula Mamable gunakan untuk membasmi kuman di ruang permukaan kediaman. Haaaa kalau macam ni, Mamable tak perlu rasa was-was lagi. Hebatlah Dettol, kekal dilindungi dan kehebatannya dikongsi bersama.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Berbaki beberapa hari nak habis puasa ni, Mamable nak sharing satu info yang patut korang tau iaitu pengagihan sabun tangan Dettol di Bazar Ramadan telah menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai!

This slideshow requires JavaScript.

Dengan Dettol, Mamable kekal sihat, cantik, yakin dan Mamable ingin sharing bersama korang semua betapa hebatnya Dettol.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s