Ian’s 5th Homestay Ipoh – Reviews & Photos


I am what I am………..

Tak tau bagaimana nak mulakan penceritaan raya lepas Mamable bermalam di Ian’s 5th Homestay, Ipoh. Bab booking membooking ni bagi je kat anak saudara, taulah dema nak pilih tempat menginap yang terbaik dan selesa.

Tak pernah lagi bermalam di mana-mana homestay di Ipoh, kecuali di Ian’s 5th Homestay. Pada Mamable inilah homestay yang selesa, up to date, terasa macam kat rumah sendiri okey dan amat sesuai bagi mereka yang mempunyai keluarga yang besar macam Mamable ni.

Lokasinya yang strategik dengan drive 5 minit aje anda dah sampai Bercham Highway Exit, 10 minit ke Meru Studio Park (melalui free highway tau), 15 minit ke Lost World of Tambun dan 15 minit ke pusat bandaraya Ipoh. Manakala terdapat 2 shopping mall yang besar dan anda hanya perlu drive 10 minit ajer. Kawasan tetangga yang selamat kerana ada beberapa ekor anjing sebagai ‘security guard’ hahahahahaha. Jangan risau kerana anjing-anjing ni ada orang jaga. They are good puppies okey.

This slideshow requires JavaScript.

Security rumah ni memang tip top tau. Nak masuk (check-in) korang kena melepasi security dulu. Di mana korang akan diberi instruction untuk unlock pintu elektroniknya dulu. Kami planning nak baring-baring sambil mengira bulan bintang di langit kat verandah atas tu, last-last hujan turun. Jadi kami teruskan projek main sequence hahahahahaha…tengok tu terkeruk-keruk jadinya.

IMG-20190609-WA0021

This slideshow requires JavaScript.

Ian’s 5th Homestay ni mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik air tau. Ruang tamu dan ruang makan dia jangan cakaplah, memang besar dan luas. Susun atur perabot memang ikut citarasa masakini. Up to date la katakan. Bahagian tangga nak ke tingkat atas paling memikat hati Mamable…..nanti korang tengoklah gambar-gambar yang Mamable ambil ni.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Kami bergambar di setiap sudut dalam homestay ni. Memang tak bagi peluang punya. Ni Mamable share gambar-gambar untuk tatapan semua pembaca……

Pada mereka yang bercuti ke Ipoh tu bolehlah try menginap kat Ian’s 5th Homestay ni. Kat bawah ni Mamable share details mereka, bolehlah call untuk booking.

Hubungi mereka di :

No. Tel : 012-505 0710

Alamat : No. 5, Lorong Tasek Timur 5, Taman Seri Dermawan, Ipoh 31400 Ipoh, Perak

Website : https://ians-5th-homestay.business.site/

Facebook : https://www.facebook.com/ians5thhomestayipoh/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s