Vagisan Pembersih Krim Pelembap Wanita Tanpa Hormon Yang Pertama


I am what I am……

Selalu menjadi tanda tanya…Adakah pencuci wanita boleh digunakan setiap hari?

Korang pernah tak alami masalah vagina kering. Vagina kering merupakan masalah umum yang dialami wanita terutamanya mereka yang menempuhi fasa menopaus. Namun dalam keadaan tertentu masalah vagina atau faraj kering turut dialami wanita muda.

Punca lain bagi masalah vagina juga boleh disebabkan oleh gangguan autoimun yang menyerang sel yang menghasilakan kelembapan dalam badan, alahan, kerap mencuci faraj dengan sabun atau bahan tertentu dan diabetes.

Untuk cucian setiap hari, anda dinasihatkan agar menggunakan pencuci yang bebas sabun, perfume, gel dan antiseptik kerana bahan-bahan ini boleh mengganggu kadar bakteria dan pH yang sihat di bahagian kemaluan, seterusnya menyebabkan iritasi.

Untuk memilih pencuci wanita yang tepat, kita haruslah mengenalpasti keadaan kawasan intim samada mengalami keputihan, kegatalan, kulit sensitif, masalah bau tidak senang mahupun kulit gelap.

Oleh itu, Mamable sarankan anda gunalah pencuci feminin Vagisan yang dirumus khas untuk memastikan kadar pH kawasan intim sentiasa seimbang sambil menghapuskan bakteria. Hasil penyelidikan mendapati Vagisan adalah krim pelembap tanpa hormon pertama yang terbukti mampu merawat dan mengurangkan kerengsaan akibat masalah kekeringan vagina.

Ia mempunyai ciri-ciri dwiimpak yang bukan sekadar melembapkan malah juga melegakan kerengsaan. Ia boleh digunakan tanpa kesan sampingan terhadap produk kesihatan yang lain. Ia juga tidak membawa sebarang gangguan hormon dan sesuai digunakan di dalam dan di bahagian luar vagina. Wanita yang hamil pun selamat menggunakannya.

Info : for a clean, healthy anda comfortable feeling in the external intimate area – during menstruation or every day.

Korang nak maklumat lebih lanjut mengenai Vagisan ni bolehlah follow Vagisan di FB  @VagisanMalaysia dan IG vagisan.malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s