Wajah Baru Cosmoderm Perfect Balanced Gabungan Menarik Antara Prebiotik Dan Calamine


Hey you! Yeah you, the one reading this. Want to know something?

Bukan wanita saja suka giler ngan kaler ni, malah kaum lelaki pun sesuai dengannya. Nampak kaler dia soft ajer kan. Intro pasal pink ni related dengan packaging terbaru Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced tahun 2021. Kaler pink tau. Bukan packaging ajer tau, logo Cosmoderm pun berwajah baru gitewww. Lebih stylo, exclusive dan sesuai untuk kaum lelaki juga. Rasanya ramai tak perasan kot.

May be an image of outerwear and text that says 'cosmoderm ®'

Kalau nak tau PREBIOTICS ialah makanan bagi bakteria baik dan mungkin kita sering mendengar istilah PREBIOTICS dalam menjaga sistem pencernaan, tetapi juga ia bermanfaat untuk kecantikan kulit wajah tau wahai wanita dan lelaki hehehehehe. Namun kini, Cosmoderm memformulasikan PREBIOTICS untuk produk perawatan wajah. Cara PREBIOTICS bekerja di dalam sistem pencernaan sama ajer fungsinya dalam perawatan kulit wajah kita, ia membantu mengimbangi kondisi kulit wajah kita.

Manakala CALAMINE terdiri daripada campuran zink oksida dan ferik oksida atau zink karbonat. Zink oksida mempunyai sifat antiseptik untuk mengurangkan jangkitan daripada berlaku. Ia juga mempunyai sifat “astringent” yang bermaksud boleh mengecutkan kulit atau tisu kulit. Ferik oksida pula boleh menggurangkan kegatalan. Biasanya digunakan utk mengurangkan kegatalan, keradangan cahaya matahari (sunburn), gigitan serangga, ruam chicken pox, kegatalan akibat terkena poison ivy, oak dan banyak lagi. Ia membantu mengurangkan iritasi pada kulit dan juga mengeringkan ruam yang berair.

Macam menarik ajerkan kombinasi antara PREBIOTICS dan CALAMINE sebagai produk skincare terbaru dari Cosmoderm. So ladies and guys tunggu apa lagi tu, jom follow Mamable review satu persatu range Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced ni.

May be an image of cosmetics

COSMODERM PERFECT BALANCED FOAMING CLEANSER

Digunakan untuk “deep cleansing” terutama untuk kulit yang berminyak, senang berjerawat atau anda yang sering terdedah dengan persekitaran yang kotor. Ia juga seimbangkan kadar minyak di dalam kulit agar tidak terlalu kering atau tidak terlalu berminyak. Oh ye terlupa pulak Mamable, ia juga soothes redness.

COSMODERM PERFECT BALANCED TONING LOTION

Tahukah korang bahawa toner menjadikan wajah lebih cerah? Ia balance kan kondisi kelembapan kulit (pH) selepas mencuci muka. Membuang sel-sel kulit mati serta membantu hydrating kulit kita. Paling penting ia menjadikan kulit wajah kita bersiap sedia menyerap pelembab atau produk skincare yang  lain secara maximum.

COSMODERM PERFECT BALANCED SOOTHING WOW CREAM

Adakah anda mempunyai kulit yang sensitif, kering dan cepat merah? Haaaa mungkin anda boleh cuba gunakan Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream yang direka khas untuk merawat dan memberikan keselesaan pada kulit wajah. Ia melegakan, melembapkan dan mengurangkan keradangan.

COSMODERM PERFECT SUN MILK SPF25 PA++

Wajib pakai ni. Losyen jenis cream yang menyerap masuk dan menghalang sinaran UVA, UVB dan sunburn terus ke kulit anda. Ia mengurangkan risiko masalah kulit jerawat, jeragat dan kanser kulit. Part paling best ialah elakkan kulit wajah kita jadi gelap hahahahaha.

Korang jangan risau tau, tekstur Sun Milk ni lebih nipis, ringan, tak melekit dan tidak nampak di kulit selepas anda memakainya. Sesuai jika anda gunakannya semasa hendak ke tempat kerja atau kuliah. 

STEP BY STEP SKINCARE ROUTINE MAMABLE MENGGUNAKAN COSMODERM PERFECT BALANCED

Ada 2 cara iaitu penggunaan time siang dan malam.

Siang : Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanse, Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion dan Cosmoderm Perfect Balanced Sun Milk SPF25 PA++. (nombor 1, 2 & 4)

Malam : Cosmoderm Perfect Balanced Foaming Cleanse, Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion dan Cosmoderm Perfect Balanced Soothing WOW Cream. (nombor 1, 2 & 3)

Dinasihatkan, semasa penggunaan Cosmoderm Perfect Balanced Toning Lotion anda digalakkan menggunakan telapak tangan anda menyapu rata Toning Lotion tersebut ke wajah. Jangan menggunakan kapas muka kerana kandungan CALAMINE diserap dengan cepat oleh kapas muka tersebut. So belum sampai ke muka dah kering…..rugilah kannnn.

WATSON DAN SHOPEE

Range Cosmoderm Perfect Balanced ini boleh didapati di semua cawangan Watson yang berdekatan anda. Memandangkan sekarang time PKP dan ia menyulitkan anda so jangan risau kerana anda boleh shopping kat shopee.com.my/cosmoderm

3 thoughts on “Wajah Baru Cosmoderm Perfect Balanced Gabungan Menarik Antara Prebiotik Dan Calamine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s