Solitaire.org Free Online Games Dulu Kini Dan Selamanya


I am what I am………..

Sedang duduk santai bersama my daughter, berbual tentang Mamable masa muda suddenly tersebut main daun terup. Rindu bertandang kembali gitewwww. Yelah kan dulu masa masuk ofis Mamable main senyap-senyap game Solitaire ni kat monitor besar kedabak hahahahaha. Boss sebenarnya tau apa staff dia buat  tapi dengan syarat keje semua siap. Nasib Mamable memang baik sebab dapat Boss yang memahami.

E-Waste: Kitar Semula Komputer Lama ⋆ HSC Global Ventures
Solitaire

So nak dijadikan cerita, Mamable pun search la Solitaire terup ni kat Miss Google. Manalah tau Solitaire dulu-dulu kini dah maju kannnnnn. Maklumlah sekarang kan zaman digital, segalanya dihujung jari.

Weh koranggggggg…..Mamable tak sangka adalah Solitaire ni kat Google. Haaaaaa ni website dia https://www.solitaire.org/

Ia mengimbau kembali Mamable bermain Solitaire menggunakan komputer besau. Sekarang nak main Solitaire.org ni dalam handphone smartphone or android pun dah ok. So kat mana ajer korang berada boleh main Solitaire.org tanpa perlu risau hehehehehehe. Dan yang lebih penting, ia boleh dimainkan secara atas talian tanpa perlu install atau muat turun.

6 Super Useful Step by Step Mobile Game Icon Design Tutorials for Game  Designers

Ya ampun korang, tetiba rasa jakun pulak dengan Solitaire.org ni. Lama betul tak main daun terup ni, terkial-kial jugaklah dibuatnya. Kalau korang nak tau, dulu Mamable pernah melepasi beat berlawan dengan komputer tau. Rasa bangga bila diri ini berkali-kali menjadi champion. Kini Mamable rasa diri ini seperti belajar bertatih tau. Bermula dari mula.

Bila sekali main Solitaire.org korang akan berkali-kali nak main tau. Seperti dah terikat dengan Solitaire.org……..ahhhh ghisauuuu. Dah 2 weeks Mamable explore apa ada dalam Solitaire.org ni. Kalau korang nak  tau, dalam Solitaire.org ada bermacam jenis style daun terup seperti Klondike, Freecell, Spider, Pyramid, Golf, Tripeaks dan Mahjong. Rasanya korang dah tau style mana yang popular dan menjadi signature kannnnn…..of cozzz Klondike sebab ia klasik dan semestinya old school uols.

Selain main daun terup, korang boleh try main games yang lain dalam Solitaire.org. Inilah kelebihan Solitaire.org yang korang perlu tau…..kat bawah ni Mamable dah siap listkan untuk korang…

Semua games ni Mamable dah main dan 3 games ni menjadi pilihan hati Mamable iaitu Hidden Object Games, Word Games dan Match 3 Games. Ketiga-tiga games ni memerlukan strategi serta ia menguji level konsentrasi anda ketika bermain.

Hidden Object Games
Play Daily Word Search | 100% Free Online Game | FreeGames.org
Word Games
Rupanya Banyak Je Game Zaman Dahulu di Solitaire.org
Match 3 Games

Korang setuju tak kalau Mamable kata permainan Hidden Object ni genre misteri. Nak tau kenapa? Sebab mencari benda tersembunyi ni punya jalan cerita yang unik dan gameplay yang menarik. Serta grafik dan animasinya menarik perhatian anda untuk mencari benda tersembunyi. Dalam diam ia sebenarnya mencabar diri anda untuk menjadi lebih focus dalam menyelesaikan sesuatu task yang diberikan.

Jika kamu memang seorang pecinta game misteri ini, jangan lupa untuk try tau.

Again Mamable nak tanya ni, setuju tak kalau kiter simpulkan permainan Match 3 ni adalah permainan yang terbaik untuk smartphone pada tahun 2021.

Match 3 Games adalah permainan teka-teki yang kasual di mana pemain ditugaskan untuk membentuk urutan 3 atau lebih elemen yang serupa. Biasanya, papan permainan berada dalam corak segi empat dan terdapat grafik animasi berbentuk candy atau jubin yang bewarna warni yang boleh anda pilih dan bergerak. Faktor ini menjadikan pemain ketagihan untuk bermain tanpa  henti.

Jom main Word Games pulak. Mamable dah try tau. Setuju tak kalau kiter kata Word Games ni mencari perkataan tersembunyi membawa banyak kelebihan kepada orang dewasa dan juga kanak-kanak. Antaranya ialah, ia mampu meningkatkan tahap fokus kiter. Hal ini kerana, mereka akan fokus mencari huruf yang membawa kepada sesuatu perkataan.Dan dalam hal ni Mamable akui memang slow giler otak Mamable mencari word yang disediakan dalam kolum sebelah kiri anda dan cari dalam huruf yang bertaburan. Mak aihhhhhhhhhh susahnya.

The best part is Solitaire.org bebas iklan dan tiada gangguan ketika anda bermain games.

Bagi yang baru nak main games di Solitaire.org dan tidak tahu aturan permainannya, korang tak perlu risau kerana disetiap permainan game yang korang hendak main akan dinyatakan cara-cara untuk bermain dan strategik untuk menyelesaikan permainan.

So kat sini apa yang Mamable cuba sampaikan ialah kegilaan bermain permainan online ada kalanya menjadi stigma negatif dalam masyarakat. Mungkin segelintir masyarakat menggangap bermain online game ini tidak membawa apa-apa faedah dan hanya membuang masa sahaja. Silap tu. Korang buanglah jauh-jauh fikiran negative tu.

Tahukah anda bermain online game ini membolehkan seseorang itu dilabel bijak? Manfaat bermain game pula ternyata ada positifnya. Selain terbukti dapat mengasah otak dan menjadikan seseorang itu lebih kreatif ia juga dapat dijadikan kerjaya.

Jom korang layan permainan menarik dan seronok di www.solitaire.org bersama famili dan orang tersayang.

Simple, innocent Solitaire is getting a leveling system and rewards |  PCGamesN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s