Pengeluaran KWSP i-Lestari


I am what I am......... Korang, penularan wabak COVID-19 yang melanda seluruh dunia ternyata memberi kesan besar kepada pelbagai aspek kehidupan kan. Keseriusan mengenai penularan wabak ini menyebabkan kerajaan Malaysia mengambil tindakan dengan mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) selama 14 hari kemudian baru-baru ni tambahan lagi 14 hari hingga 14 April ini. So #stayathome selama … Continue reading Pengeluaran KWSP i-Lestari

Pakej Rangsangan Ekonomi 2020


I am what I am............ Sebaik sahaja majikan mengarahkan pekerja bercuti, dan kerajaan menghadkan pergerakan, itu adalah petanda ‘krisis wabak’ yang perlu dibendung sudah bertukar menjadi ‘krisis ekonomi’ yang perlu dikawal. Kesan serta impak penularan wabak Covid-19 tidak lagi terhad kepada risiko kesihatan yang boleh mengundang kehilangan upaya dan nyawa, namun turut menyumbang secara langsung … Continue reading Pakej Rangsangan Ekonomi 2020

Mulakan Bisnes Anda Hanya Dengan Menggunakan 60SEC


I am what I am........ Korang, jika dulu kita buat produk makanan umpamanya dan letak di kedai, kadang-kadang tak laku, tetapi dengan adanya teknologi dan capaian internet, penjualan dapat dibuat menerusi online. So kalini Mamable nak bercerita pasal bisnes e-commerce atau dalam bahasa melayunya e-dagang. Tahun 2020 ni, pertumbuhan industri e-dagang dilihat semakin positif seiring … Continue reading Mulakan Bisnes Anda Hanya Dengan Menggunakan 60SEC

Safi Shayla Botanical Silk Penjagaan Rambut Berbaloi


I am what I am....... Kali ini Mamable ingin berbicara mengenai syampu dan rambut. Korang tau tak rambut adalah aset yang sangat penting untuk dijaga. Kalau tak jaga sekaligus akan merosakkan penampilan seseorang. Jadi, adalah penting bagi setiap orang untuk menjaga rambut mereka kerana ia ibarat satu mahkota. Mesti anda runsing jika mempunyai masalah kesihatan … Continue reading Safi Shayla Botanical Silk Penjagaan Rambut Berbaloi

Majlis Apresiasi Media 2020 LHDN


I am what I am........... Assalammualaikum uols, buat apa tu? Time macam ni mesti korang tengah lunch or keje kan. Sambil-sambil tu bolehlah singgah baca entry Mamable ni. Harini Mamable nak story pasal kejadian semalam, 18.02.2020 di Sunway Putra Hotel. 1st time Mamable join majlis apresiasi media anjuran Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) tau. … Continue reading Majlis Apresiasi Media 2020 LHDN

Flower Chimp A Gift From The Heart


I am what I am........ Malaysia’s online florist Flower Chimp gears up for Valentine’s Day deliveries Southeast Asia’s $100bn online economy is booming - experts predict massive growth to a staggering $300bn by 2025. Reason enough for retailers of all categories to increase their online efforts, including flower shops. With Valentine’s Day just around the … Continue reading Flower Chimp A Gift From The Heart

Fobia Rawatan Pergigian


I am what I am......... Apa itu takut terhadap rawatan pergigian? Takut terhadap rawatan pergigian bermaksud takut dengan perkara-perkara yang berkaitan dengan rawatan pergigian termasuk menerima rawatan pergigian. Siapa yang mengalami perasaan takut ini? Secara amnya, lebih ramai kaum wanita berbanding lelaki, dan lebih ramai orang muda berbanding orang yang lebih berumur dilaporkan mengalami perasaan … Continue reading Fobia Rawatan Pergigian