Ben’s Bake Shop Pilihan Kek Harijadi


I am what I am...... Korang nak tanya ni, daripada semua perkara yang anda ingin sediakan untuk orang tersayang pada hari lahirnya, apa yang paling penting? Jawapannya of coz kek kan. Anda memerlukan sesuatu yang sangat istimewa. Kalau cerita tentang kek mesti korang pikir kek yang bulat dan dihiasi frosting. Tapi korang tau tak pada … Continue reading Ben’s Bake Shop Pilihan Kek Harijadi

Vagisan Pembersih Krim Pelembap Wanita Tanpa Hormon Yang Pertama


I am what I am...... Selalu menjadi tanda tanya...Adakah pencuci wanita boleh digunakan setiap hari? Korang pernah tak alami masalah vagina kering. Vagina kering merupakan masalah umum yang dialami wanita terutamanya mereka yang menempuhi fasa menopaus. Namun dalam keadaan tertentu masalah vagina atau faraj kering turut dialami wanita muda. Punca lain bagi masalah vagina juga … Continue reading Vagisan Pembersih Krim Pelembap Wanita Tanpa Hormon Yang Pertama

Mask Muka Essence Hyaluronic Acid Luminous Dr. Jou Keberkesanan Penghidratan Tanpa Mengeringkan


I am what I am....... Pernah tak korang cakap macam ni kat diri korang sendiri....” Eh dia tu tak pakai makeup pun cantik, jealousnya aku”...tipulah kalau tak pernah hahahahaha. Pada pendapat Mamable, percayalah setiap wanita pasti mempunyai tarikan kecantikan wajah yang semulajadi sama ada bersolek mahupun tidak. Ramai orang mengambil 'jalan singkat' untuk sentiasa kekal … Continue reading Mask Muka Essence Hyaluronic Acid Luminous Dr. Jou Keberkesanan Penghidratan Tanpa Mengeringkan

Kuih Keria Ibunda Gula Melaka


I am what I am Sebut ajer Keria, teringat Melaka. Keria kalini bukan Keria viral seperti Keria Antarabangsa, Keria Haji Jalil atau Keria apa-apa pun. Keria yang dimaksudkan ialah Keria Ibunda. Dengar nama Keria Ibunda mesti korang pikir ni Keria biasa-biasa je kan. Tak korang, Keria Ibunda ni rasanya sedap, gemuk dan padat dengan rasa … Continue reading Kuih Keria Ibunda Gula Melaka

Menang Contest Women’s Day Box 2020 Try And Review


I am what I am..... Kalini nak bercerita pasal pad. Tak payah nak seganlah....Setiap bulan, semua wanita yang normal akan mengalami kitaran haid dan ia memerlukan anda untuk memakai tuala wanita. Terdapat pelbagai jenama dan jenis tuala wanita yang berada di pasaran. Antara jenama yang popular adalah Kotex, Whisper, Libresse, Laurier dan banyak lagi. Tapi … Continue reading Menang Contest Women’s Day Box 2020 Try And Review

Suka Pada Gajah


I am what I am......... Wow berbulan-bulan tak jenguk blog, start mula PKP, PKPB hinggalah PKPP ni. So nak datangkan mood berblog balik, Mamable nak bercerita mengenai haiwan kegemaran Mamable iaitu Gajah. Semua orang tau gajah merupakan mamalia besar. Haiwan herbivor yang boleh ditemui di berbagai habitat seperti savana, hutan, gurun, dan paya. Gajah cenderung berada di tepi air. Gajah … Continue reading Suka Pada Gajah

Pengeluaran KWSP i-Lestari


I am what I am......... Korang, penularan wabak COVID-19 yang melanda seluruh dunia ternyata memberi kesan besar kepada pelbagai aspek kehidupan kan. Keseriusan mengenai penularan wabak ini menyebabkan kerajaan Malaysia mengambil tindakan dengan mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) selama 14 hari kemudian baru-baru ni tambahan lagi 14 hari hingga 14 April ini. So #stayathome selama … Continue reading Pengeluaran KWSP i-Lestari

Pakej Rangsangan Ekonomi 2020


I am what I am............ Sebaik sahaja majikan mengarahkan pekerja bercuti, dan kerajaan menghadkan pergerakan, itu adalah petanda ‘krisis wabak’ yang perlu dibendung sudah bertukar menjadi ‘krisis ekonomi’ yang perlu dikawal. Kesan serta impak penularan wabak Covid-19 tidak lagi terhad kepada risiko kesihatan yang boleh mengundang kehilangan upaya dan nyawa, namun turut menyumbang secara langsung … Continue reading Pakej Rangsangan Ekonomi 2020

Mulakan Bisnes Anda Hanya Dengan Menggunakan 60SEC


I am what I am........ Korang, jika dulu kita buat produk makanan umpamanya dan letak di kedai, kadang-kadang tak laku, tetapi dengan adanya teknologi dan capaian internet, penjualan dapat dibuat menerusi online. So kalini Mamable nak bercerita pasal bisnes e-commerce atau dalam bahasa melayunya e-dagang. Tahun 2020 ni, pertumbuhan industri e-dagang dilihat semakin positif seiring … Continue reading Mulakan Bisnes Anda Hanya Dengan Menggunakan 60SEC

Safi Shayla Botanical Silk Penjagaan Rambut Berbaloi


I am what I am....... Kali ini Mamable ingin berbicara mengenai syampu dan rambut. Korang tau tak rambut adalah aset yang sangat penting untuk dijaga. Kalau tak jaga sekaligus akan merosakkan penampilan seseorang. Jadi, adalah penting bagi setiap orang untuk menjaga rambut mereka kerana ia ibarat satu mahkota. Mesti anda runsing jika mempunyai masalah kesihatan … Continue reading Safi Shayla Botanical Silk Penjagaan Rambut Berbaloi