Nak Kurus Dan Cantik Bersama Toscana Medi Clinic


I am what I am …………

Image result for metabolite

Apa itu metabolisme? metabolisme bermaksud perubahan atau transformasi. Dari segi fungsi tubuh dan pemakanan, metabolisme adalah jumlah tenaga atau kalori yang dibakar oleh tubuh untuk mengekalkan fungsi-fungsi tubuh yang asas. Tubuh anda sebenarnya membakar kalori dengan berterusan pada setiap ketika, bukan sahaja apabila anda bersenam, malah semasa anda tidur, menonton tv mahupun membeli belah. Sebagaimana sebuah kenderaan memerlukan minyak untuk menjana kuasa, metabolisme anda merupakan pengawal atau pengurus ‘minyak’ untuk tubuh anda.

Persoalannya, bolehkah kadar metabolisme tersebut berubah? Sudah tentu. Sekiranya anda sedang cuba menurunkan berat badan mahupun hanya untuk mengekalkan tahap kecergasan anda, meningkatkan metabolisme anda boleh membantu anda mencapai sasaran tersebut dengan lebih cepat.

Ingin kelihatan cantik dan langsing secara sihat bukanlah susah, tetapi kita sendiri harus tahu tips-tips yang betul agar kesihatan kita tidak terabai. Terdapat banyak produk menguruskan badan dipasaran tetapi tahukah anda akibat daripada salah pemilihan produk? Akibat inginkan cantik dan langsing dengan cepat, ramai yang membeli produk tanpa membaca kandungan bahannya. Tetapi jangan risau, Toscana Medi Clinic akan membantu anda menyelesaikan masalah anda.

20170225_110422

20170225_135012.jpg

20170225_142841.jpgToscana Medi Clinic ialah pusat pengurusan berat badan secara sihat dan juga merupakan pusat estetik. Tetapi di sini, Ros akan lebih tekankan mengenai pengurusan berat secara sihat. Klinik ini terletak di dalam Suria Dutamas (Publika) dan ia mudah diakses dari Mont Kiara, Hartamas, Damansara dan Pusat Bandar Raya Kuala Lumpur.

Toscana Medi Clinic ingin berkongsi cara pengurusan berat badan secara sihat iaitu “THE METABOLIGHT SLIMMING”.

20170225_122145.jpgKenal pasti BMI anda. BMI ialah ukuran statistik terhadap skala lemak badan berdasarkan kepada tinggi dan berat ideal. Ia terdiri daripada 5 kategori seperti berikut: Kurang berat keterlaluan, kurang berat, normal, berat berlebihan dan obesiti.

Image result for fat burning foods for men
Makanan untuk pembakaran lemak. Percaya atau tidak tubuh kita sebenarnya tidak ingin menyimpan lemak. Gambar di atas adalah contoh makanan yang perlu kita ambil sebagai pembakaran lemak.

Related image

Toscana Medi Clinic mempunyai pasukan yang bukan sahaja mahir dan berpengalaman malahan secara peribadi dari pemerhatian saya, mereka mengambil berat dengan cara berkongsi rahsia mereka untuk sihat dan berkeyakinan. Setiap soalan yang diberikan, mereka telah menjawabnya dengan penuh keyakinan dan jujur.

20170225_120352
Ini adalah Doktor Lashela Dharmadass.
20170225_122208
Kanan – Doktor Kanwal Gill

20170225_120307.jpgPengakuan Marcus Osmand – “Amazing treatment that make your jaw dropping!! Up to 10kg in a month.It’s seriously change my entire life….
*This is my real weightloss journey!”

20170225_121937
Wendy Pua – masih single dan muda – beliau mengamalkan penurunan berat badan secara Metabolight Diet di Toscana Medi Clinic

Pengakuan Wendy Pua – “You will understand more about Aesethic Services that Makes You Glamorous & Confident ! I will be sharing how I lose 5kg in a month!

Perkhidmatan terbaik dan harga sememangnya puashati. Anda tidak percaya, sila datang ke Toscana Medi Clinic dan untuk keterangan lebih lanjut mengenai Metabolight Diet boleh hubungi :

TOSCANA MEDI CLINIC
Block D5-G4-01 & 02 Suria Dutamas
No 1 Jalan Dutamas 1
50400 Kuala Lumpur.

+603 6143 8866

atau email ke info@toscanamed.com

http://www.toscanamed.com


 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s